Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!

21.6.2013 | | Projekty | Komentářů 0 |

Léto – doba jako stvořená pro cestování, poznávání, dobrodružství a zábavu. Nezapomenutelné zážitky přichystejte i svých chuťovým buňkám, a to nejen v podobě osvěžujícího koktejlu, jahod ze zahrádky nebo tradičního letního grilování. Letos si totiž můžete vychutnat léto ve velkém stylu: od 10. do 30. června 2013 na vás v 25ti vybraných restauracích v rámci festivalu Šťavnaté léto, dalšího dílu seriálu Festival chutí, čekají osvěžující letní menu za výhodné ceny. Jak říká Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz: „Chtěli jsme, aby lidé mohli ochutnat ještě zajímavější a kvalitnější pokrmy, proto jsme dali restauracím možnost vytvořit festivalová menu ve třech různých cenových hladinách, a to za klasických 290 Kč, dále ale i 390 Kč a 490 Kč.“

Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů! - foto, Hyperbydleni.cz

A co si pro vás kuchaři zvučných jmen a vyhlášené české restaurace připravili? Těšit se můžete na pravou letní atmosféru a chuť, a to především na pokrmy z čerstvých a kvalitních sezónních surovin, pochoutky z grilu nebo pravé barbecue. Například v proslulé restauraci MOOD si pod taktovkou šéfkuchaře Jaroslava Zahálky vychutnáte toto osvěžující menu: Jako předkrm jsem zvolil plátky zprudka opečené argentinské svíčkové se salátem z hrášku, rajčátek a rukoly s rozmarýnovým olejem a hoblinkami parmazánu. Hovězí svíčková u předkrmu je připravena metodou Sous Vide (vaření ve vakuu) a posléze grilovaná. Doplněná čerstvým hráškem, hráškovým pyré, Deterino rajčátky, vyzrálým parmazánem a rozmarýnovým olejem. Jako hlavní chod nabízíme Quesadillas, což je pšeničná tortilla s grilovaným kuřecím stehnem, guacamole, jalapenos, slaninou a uzeným čedarem, celé podáváme se zakysanou smetanou. Naše šťavnaté menu pak zakončí Pana cotta s teplými jahodami s bazalkou a kurkumou“.

Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!, fotka

 

Své kulinářské umění na otevřeném ohni předvede šéfkuchař Martin Weiss z restaurace Koliba U Pastýřky: „Grilování na otevřeném ohni je naší specialitou, já sám se jím zabývám už více než dvacet let. V podniku máme gril přímo uvnitř, takže hosté mohou sledovat, jak se jejich jídlo připravuje. Grilujeme na dřevěném uhlí, zajímavé to je hlavně pro svou specifickou vůni a samozřejmě i chuť“.

Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!, fotka

 

Lákavý domácí hovězí cheeseburger z bio hovězího hanger steaku pro vás připravil Jiří Roith z Restaurace Nad Jezerem, podle něhož spočívá tajemství dobrého burgeru v kvalitním steakovém mase a správném poměru libového masa a kvalitního tuku (80%/20%). Důležité je dále pozvolné grilování: „Dobré je pak burger dokončit na studenější části grilu pod pokličkou, aby si zachoval svoji šťavnatost“, dodává Roith.

Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!, fotka

 

Svoje eso z rukávu vytáhne i restaurace U Modré kachničky I, a tím je grilované kachní prsíčko se salátem s jahodovým balsamikem. Vaše chuťové buňky budou rozmazlovány i v Mon Rouge Pif, a to grilovaným hovězím steakem na zeleném pepři s jahodami.

Všechna festivalová menu naleznete na festivalových stránkách www.stavnateleto.cz, kde se jimi můžete nejen pokochat, ale přímo si je i zarezervovat.

Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!, fotka

 

Léto plné chuti si s festivalem Šťavnaté léto užijete v těchto vybraných restauracích:
U Modré kachničky I (Praha)
U Modré kachničky II (Praha)
Restaurant MOOD (Praha)
U Bílé krávy (Praha)
Restaurant Galerie (Praha)
Koliba U Pastýřky (Praha)
GreenYacht Hotel & Restaurant (Praha)
Bibita Nuova (Praha)
Restaurant Černý jelen (Praha)
Ristorante Piazza (Brno)
Restaurant Čertův mlýn (Praha)
Costa Praga Restaurant (Praha)
Le Papillon - Hotel Le Palais (Praha)
Chateau St. Havel (Praha)
Ambroisie Caffé Restaurant (Praha)
Mon Rouge Pif (Praha)
Zlatý had (Praha)
Restaurace Nad Jezerem (Staré Splavy)
U Emy Destinnové (Praha)
Aloha Restaurant & Cocktail Bar Praha (Praha)
Jewel Café Bar (Praha)
Ristorante Pizzeria Giovanni (Praha)
Jáma Steakhouse (Praha)
Café Buddha (Praha)
Bangkok Restaurant (Praha)

Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!, fotka

 

Důležité informace:
Datum: 10. června – 30. června 2013
Cena tříchodových menu: 290Kč/ 390Kč/ 490Kč
25 zúčastněných restaurací
Rezervujte na www.stavnateleto.cz

Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů!, fotka

 

A nakonec pár rad profesionálních kuchařů pro nadcházející grilovací sezónu. Jaroslav Zahálka z vyhlášené restaurace MOOD radí: „Pokud používáme kvalitní maso, tak bychom si ho neměli kazit žádnými marinádami. Další důvod je ryze praktický, při grilování z olejových marinád odkapává příliš mnoho tuku a dojde-li pak k tomu, že uhlí začne hořet, může se vám stát, že maso znehodnotíte. Pokud nakládáme, tak do marinád z vody a bylinek, nebo alkoholu…“ Obdobný názor má i šéfkuchař restaurace Mon Rouge Pif Michal Tanko: „Při otevřeném grilování vždy nerad vidím suroviny naložené, ba až zalité v oleji, či špízy napíchané na špejlích. Tohle by se dnes už dít nemělo. Pokud už nakládat chcete, pak nesolit, jen zlehka potírat olejem a nebát se používat bylinky. U steaku se musí hlídat teplota a výška masa, nakládat jen do kvalitního oleje, bez soli a například tedy s bylinkami. Solíme až na konec, jinak by nám sůl z masa vytáhla vodu a celkově se pak i nabourává celá struktura masa a na grilu by nám to pak pustilo spolu s vodou i chuť“. Podobně šéfkuchař restaurace Černý jelen Vlastimil Mihálik radí, že bychom se rozhodně měli vyhýbat takzvaným grilovacím kořením. Ta totiž obsahují z 60ti procent sůl, která z masa vytáhne veškerou vláčnost a vlhkost. Nejlepší je tak používat bylinky a třeba trochu česneku.

Proto neváhejte a na www.stavnateleto.cz si zarezervujte festivalové tříchodové menu a těšte se na jedinečný chuťový zážitek. Platit budete až na místě a vybranou restauraci nezapomeňte následně ohodnotit na www.alakarte.cz.



Diskutovat Tisknout článek

Hodnocení článku

hlasů: 1

Diskuze

Článek Užijte si Šťavnaté léto a ochutnejte speciality špičkových šéfkuchařů! zatím nikdo nekomentoval. Buďte první!

počet příspěvků: 0

Zobrazit diskuzi » Přidat příspěvek

Najděte si své bydlení

Vybírejte z více jak 114000 nemovitostí v ČR

Nemovitost

Kraj

Obsahuje text

Poradna

V tuto chvíli neexistují žádné záznamy







Inzerce

Celkem : 23349 inzerátů

Další inzeráty » Vložit inzerát

veletrhy

Veletrhy - foto, Největší událost léta v Chocni JACHTAFEST 2018 – tři dny zábavy pro celou rodinu, Hyperbydleni.cz

Největší událost léta ...

17.05.2018

Poslední možnost zakoupit si vstupenky v první...

Veletrhy - foto, Wannado Festival opět rozhýbe děti i dospěláky!, Hyperbydleni.cz

Wannado Festival opět ...

17.05.2018

Nafukovací překážková dráha, laserová biatlonová...

Veletrhy - foto, Sportovní Čáry u arény s čarodějnickou poutí, Hyperbydleni.cz

Sportovní Čáry u arény...

18.04.2018

Tradičně poslední dubnový den, který letos...

Veletrhy - foto, V dubnu vyrazte za nákupy i zábavou na letňanské veletrhy FOR FAMILY, Hyperbydleni.cz

V dubnu vyrazte za nák...

10.04.2018

V PVA EXPO PRAHA v Letňanech se bude od 12. –...

Další veletrhy »

Články z našich webů

vlevo
vpravo